Cykeltur på Egholm

Lavet af
Danske Småøer

Sværhedsgrad:
  • Let
  • Middel
  • Hård
Særlige kendetegn:
  • Børnevenlig
  • Raceregnet
  • Bakket
Distance:
5,42 km

Vis tur på kort

Cykeltur på Egholm

Ved ankomsten til Egholm fornemmer du straks at roen sænker sig over dig. Du har netop forladt Ålborg og byens lyde anes i det fjerne. Men hvor du nu befinder dig, er der overalt fred og ro. Afhængig af tidspunktet du besøger Egholm på, vil du måske starte med en lille kaffepause. Enten på restaurant Kronborg, der ligger lige ved færgen eller måske har du medbragt termokanden hjemmefra. Du kan så nyde kaffen inde i skoven ved siden af, hvor der er bord/bænkesæt, shelters mm.

Rundt om på øen er der flere bord/bænkesæt; alle med fantastisk udsigt. Cykelturen fører dig også forbi købmandsgården, som ikke er en alm. Købmand, men en gammeldags indrettet butik med salg af brugskunst og andre småting. Inde i Egholm by er der fine, gamle gårde, og trækker du cyklen igennem et lille stykke skov, kommer du ud i det åbne land. Stiller du din cykel ved et bord/bænkesæt, kan du nemt forsætte til fods helt ned til strandkanten og nyde udsigten til hav, fugle og nogle gange sæler. Retur ved cyklen kan du passende slutte turen med et måltid på Kronborg, eller blot slappe af ved vandet før turen går tilbage til storbyens larm.

Ruten er ikke skiltet. Din cykel kan gratis medtages på færgen, der er ingen mulighed for at leje cykler på øen. Åbningstider på de forskellige attraktioner, spise- og indkøbssteder varierer alt efter sæson. Besøg øens hjemmeside for mere information.

Læs mere her: http://www.aalborgkommune.dk/borger/kultur-natur-og-fritid/natur/naturomraader/egholm/sider/egholm.aspx